寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: 唔該各位C兄 [打印本頁]

作者: trdgl9629    時間: 28-6-2016 19:57
標題: 唔該各位C兄
水撥水,走水情況嚴重,2日走約5L水,跟住著水撥燈,入返5L又2日冇,請問是否獨立一個水撥水箱!因為換完正副水箱及上下水喉,關事嗎?唔該曬
作者: Mark    時間: 28-6-2016 22:26
如果你指水撥,水箱只有一個,你情況水箱、水泵或喉都有機會
作者: trdgl9629    時間: 28-6-2016 23:02
C兄,我部係E90,已經換左,正副兩個水箱,鬼面罩前面一個,近峇頂一個,及上下水喉水泵水膽,唔明點解話得一個?指導下唔該曬,依家係成日著水撥燈要加水撥水,想知有冇關連,定係會有一個水撥水箱漏水!唔該幫幫手
作者: Meco    時間: 28-6-2016 23:59
trdgl9629 發表於 28-6-2016 23:02
C兄,我部係E90,已經換左,正副兩個水箱,鬼面罩前面一個,近峇頂一個,及上下水喉水泵水膽,唔明點解話得 ...

CHING,你說換了的正副兩個水箱,是冷卻液水箱,水撥水箱只有一個,在右前沙板內,很大機會是水撥水箱之pump或喉接位漏水
[attach]1028[/attach]      

[attach]1029[/attach]

作者: trdgl9629    時間: 29-6-2016 01:39
明白了,唔該曬

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2