寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: E46冷氣問題 [打印本頁]

作者: special    時間: 15-6-2017 11:51
標題: E46冷氣問題

各位C兄, 本人爸爸近排入左院,架E46交左比我照顧,上個月爸爸部車冷氣忽然唔涼, 教到最凍都唔涼。仔細check下,發覺乘客位仲有少少冷風出,司機位只有暖風, 過多兩日全車都只有熱氣,之後去過入雪種同泵油,之後凍返,一個月後又只出熱風,爸爸好錫部車,我仲要楂佢帶爸爸覆診,希望整返好比佢出院用

各位C兄有冇相同經驗, 有冇其他老實車房介紹?

作者: billyvong    時間: 15-6-2017 13:03
師兄,我早期E46,冷氣都是時有時無,最後到車房修理,修理費都好贵,我没有修理,你可以去問問價先,才決定啦
作者: special    時間: 15-6-2017 15:44
我明白,我諗住去專整冷氣嗰D整,我都唔敢同我爸爸講,費事影響佢
作者: billyvong    時間: 15-6-2017 17:21
一般車房都0k
作者: special    時間: 15-6-2017 20:26
大概幾錢?
作者: siuming99    時間: 17-6-2017 14:04
我想請問聲有冇師兄知道醫46 325i 換個冷氣coil 維修費要幾多錢到呢
作者: garyleung07    時間: 20-6-2017 23:54
我部 02' E46 325i 换過兩次凍coil,沙樽,valve.  07年寶馬整收$14k.  13年車房整收$5k. E46 凍coil 大約5年壽命(只是個人經驗)
作者: special    時間: 30-6-2017 15:54
5k都可以接受,師兄同我一樣壞法?可唔可以pm車房資料比我?謝謝
作者: special    時間: 30-6-2017 15:55
我而家買左條雪種喉入咋

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2