寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: E90 M3 問題。 [打印本頁]

作者: Chinaboy38    時間: 23-7-2017 20:29
標題: E90 M3 問題。
各位C 兄你們好,原廠天使光圈是啡黃色的,而且日間陽光下看不到的,請問是否只換白色大W 數的LED 燈泡就可以呢? 如果換了可驗倒車嗎?,仲有係幾多錢呢?有勞告知一吓。謝謝
作者: gary1661    時間: 24-7-2017 11:47
而家好多車廠,已開始轉淡黃光,日光白白,很清楚呢。
作者: Chinaboy38    時間: 24-7-2017 18:56
我架車係08年第一代 idrive. 好似冇日間行車燈setting , 開了只可在停車場可看到. 路面看不見,請問是否可換白色LED燈泡便可?
作者: Meco    時間: 25-7-2017 00:10
我之前部E60自己將天使燈轉LED變白光,不知驗車得唔得,但在驗車前可換回黃燈膽,非常簡易。但換LED燈有個問題,錶板會出現細燈燒咗的顯示
[attach]1487[/attach]

作者: Chinaboy38    時間: 25-7-2017 06:30
謝謝Ching 的意見。 聽說有些LED 燈泡組件可以冇 error code..  
作者: Meco    時間: 25-7-2017 10:29
有聽過有些LED唔會出ERROR code,但我買的會出error code,可能我買的是平貨,幾十蚊粒
作者: Chinaboy38    時間: 25-7-2017 12:33
謝謝你的資料提供提供

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2