寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: E46 323i EML+防滑燈著 [打印本頁]

作者: barryyu888    時間: 5-1-2015 14:50
標題: E46 323i EML+防滑燈著
請問有冇師兄知道咩事?
行緊車著,簡中會著,熄車再著車會reset,會唔會好大件事?唔該各位。

作者: Telescheung    時間: 3-5-2016 01:04
Ching 攪掂咗未,我都有同樣問題,新手一問
作者: ricekwan    時間: 4-5-2016 16:53
應該同ABS 電腦有關,落雨唔好揸咁快
作者: Telescheung    時間: 11-5-2016 02:21
請問比車房攬唔攬得掂?會唔會好甘
作者: garyleung07    時間: 18-5-2016 00:10
一般車房有电腦.  睇住師傅check code.  EML 燈可以同master air flow sensor 有關.  ABS 电腦會check 引擎轉数同电子油門數據, 所以ABS 燈都著埋.  以上只係可能性, 所以一定要check code 再决定.
作者: Lt3453    時間: 11-8-2016 15:23
Barry C-hing ,請問你部馬最後攪好未??
作者: Meco    時間: 11-8-2016 16:45
有時電池將打柴,電壓不穩,都會亮燈,重不只一盞,係亮多盞燈,要用電腦check code

我DIY用這個scanner讀code

[attach]1084[/attach]

[attach]1085[/attach]

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2