寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: 新手入門,有冇320i既朋友? [打印本頁]

作者: Hezen    時間: 28-1-2016 16:21
標題: 新手入門,有冇320i既朋友?
大家好,唔知有冇320i既朋友呢?

作者: Mark    時間: 28-1-2016 18:04
F30?
作者: lawrence_clk    時間: 29-1-2016 08:06
你好,我馬仔係E46 320i。
作者: Hezen    時間: 29-1-2016 14:26
我都係馬仔呀!
其實E46係咩呀?

作者: Mark    時間: 29-1-2016 17:52

E46係咩
https://en.m.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E46)

作者: Riceking    時間: 15-3-2016 10:32
你好,我剛買左部05 320i

好多保養野唔識要學呢
作者: Gabriellee0505    時間: 20-3-2016 23:37
Hi 新手剛買左13年f30
作者: Mark    時間: 21-3-2016 20:48
Gabriellee0505 發表於 20-3-2016 23:37
Hi 新手剛買左13年f30

歡迎,歡迎
作者: Smokescreen    時間: 14-4-2016 21:52
你好呀,我都係剛入group及剛擁有馬仔,我嗰架係e90 既320i
作者: kakarotto    時間: 29-4-2016 21:18
請問各位好友,我架車係2010年320i棍波,買左2星期,今日用車時,唔知點解一停車,大約一兩秒後就自動熄車死火,又要再start車,空波比住油就無事,唔比油又再死火,各好友請幫幫我這新手
作者: Mark    時間: 30-4-2016 10:44
kakarotto 發表於 29-4-2016 21:18
請問各位好友,我架車係2010年320i棍波,買左2星期,今日用車時,唔知點解一停車,大約一兩秒後就自動熄車 ...

你意思係踩停架車自動熄車,咁放brake會唔會自動着返?
作者: kakarotto    時間: 30-4-2016 21:49
原來係個auto start/stop function 作怪,將function制off左就無事了
作者: Kennywsy    時間: 2-5-2016 23:33
新一代的歐洲車, 為左滿足停車熄匙的環保, 增加了此功能, 可以隨時off 左佢

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2