設為首頁收藏本站

寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2353|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

求救 紅色電子呔鎖燈 + 哇佬com 問題

樓主
E92 325i 2008
車頭有少少漏油同而家著紅色呔鎖燈。
之後就鎖咗車著唔到。叫師父用電腦著咗到車房話要整項目如下:
1. 哇佬com崢口 $320
2. 哇佬com  正2980
3. 機油隔膠圈 $200+$200
4. 呔鎖 $5000
5. 呔sensor $780
漏油修理人工:$1500
換電呔鎖機人工連coding :$3000

請問換哇佬爭口係咪一定要換埋個com呢?車房話個哇佬com彎咗一定要換埋。
電子呔鎖要全組換無得同我跟或reset code? 車房話無得唔整因我唔會著到車!但research 話我知好少要全組換,可能係電池或電壓問題或reset 消code 解決到的!
請問有冇師兄有試過以上問題?有方法解決嗎?
感謝!
回復

沙發
架車新買?知唔知舊電用咗幾耐?
回復 支持 反對

板凳
2手車上次換電已係3年前左右。
回復 支持 反對

地板
舊電3年應該隨時瓜!
回復 支持 反對

成$14.....應該問多间車房或返宝馬check下... 问完再算
回復 支持 反對