設為首頁收藏本站

寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1851|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

新人報到, 問08年525I 問題, 請師兄們指教

樓主
剛入手08年525I   , 基本都正常 , 昨天入機場行車時到了某個速度,唔知原因會有三下好溫馨的"叮叮"聲提示, 請問係咩?
另外想問下泊車入R波時, 會有一聲都幾響既"喀"一聲, SALES話車舊了係正常有, 我個人就覺我唔會咁大聲, 請各位比D意見, 多謝先
回復

沙發
行車時到了某個速度,唔知原因會有三下好溫馨的"叮叮"聲提示, 請問係咩? 車速提示,可以係 idrive set 速度同 activate/deactivate
泊車入R波時有聲最好揾車房check check
回復 支持 反對

板凳
Satellite 發表於 4-8-2017 23:02
行車時到了某個速度,唔知原因會有三下好溫馨的"叮叮"聲提示, 請問係咩? 車速提示,可以係 idrive set 速度 ...

"叮叮"聲問題- 收到, 唔該先
R波有聲, 車房CHECK左話沒問題,踩實D個BRAKE先轉波就唔會有, 試左又好似真係冇
回復 支持 反對

地板
Guyinhongkong 發表於 5-8-2017 17:41
"叮叮"聲問題- 收到, 唔該先
R波有聲, 車房CHECK左話沒問題,踩實D個BRAKE先轉波就唔會有, 試左又好似真係 ...

登錄/註冊後可看大圖

回復 支持 反對