設為首頁收藏本站

寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2201|回復: 4

F30 換弹弓一問

話說小弟2個月前在黄大仙某出名(精x)輪呔換左铃,係g07fxx,19吋8.5亅E T35,後9.5J E T38,前日有朋友話我知f30E T值不對。我打電話問個老闆,佢話呢4條鈴係進取型,只要你low低架車度一次軑尺就冇問題,因為尾輪中心一low低就會响內,佢又比rays嘅書我睇,事實offset位又冇錯,不過係forE90同E92,禁究竟得唔得?聽佢解釋同佢嘅信譽又唔似講大話,佢話唔信問下改車公司是否正確?(如果我唔啱我會跟進),仲簽張纸比我,禁究竟得唔得呢?
回復

估計後轆突出沙板少過半吋,唔low低問題不大
回復 支持 反對

Thanks!Mark哥
回復 支持 反對

Mark 發表於 9-8-2017 21:41
估計後轆突出沙板少過半吋,唔low低問題不大

禁只换彈弓不換避震得唔得呀?原廠避震已行5萬公里。
回復 支持 反對

hongcar258 發表於 9-8-2017 23:23
禁只换彈弓不換避震得唔得呀?原廠避震已行5萬公里。

剩換短彈弓唔換避震,支避震好快打柴
回復 支持 反對