設為首頁收藏本站

寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2666|回復: 16

E93 2007 音響一問

大家好
我部車係2007 e93 323i ,想加裝 amp 推sub  , 睇其他車主可以直接在車尾直接完成   車尾右方電池取電,車尾左方用原裝amp 取4線低音線 改2組rca 落我加裝的amp ,但我發現我車 車尾左方係6cd 機頭,沒有看到amp. 想用原始方法,係中控台機
頭 取線 ,但竟然沒有 sub 左 紅白,棕黃(+/-)   sub 右 紅藍,棕白(+/-) ,  

想問問各位e93 323i 2007  的amp  在邊個位置?謝謝
回復

岩睇返舊一代  e46 cab   佢個amp 係後座乘客左門板  明天試試
回復 支持 反對

Amp 1.jpg

Amp 2.jpg

amp 3.jpg
回復 支持 反對

謝謝c 兄
圖2  no7 的位置。。。。  我係變左6碟cd 機。。。
回復 支持 反對

y055a31 發表於 12-9-2018 19:08
謝謝c 兄
圖2  no7 的位置。。。。  我係變左6碟cd 機。。。

有無相睇下,原廠應放於左下角
bmw amp.jpg
回復 支持 反對

[img]%5Bimg%5D

登錄/註冊後可看大圖
[/img]
回復 支持 反對

登錄/註冊後可看大圖

C 兄 你圖果張  都係e92,e93  , 但我果部e93  原廠有cd 位,  折過cd 位  底下是空的,  
回復 支持 反對

登錄/註冊後可看大圖

岩岩打開左後門板 都係揾唔到個amp
回復 支持 反對

再請教一下 ,最穩陣 但最多程序  
椅低 原廠低音 飛多組 +/- 落 車尾另加的amp
係控制台  飛條 Rem ,線落amp  , 車尾右電池拎電
回復 支持 反對

y055a31 發表於 12-9-2018 23:54
再請教一下 ,最穩陣 但最多程序  
椅低 原廠低音 飛多組 +/- 落 車尾另加的amp
係控制台  飛條 Rem ,線落a ...

你部Amp應該在CD Charger下面
至於原廠低音喇叭飛多組+/- 落另一Amp就有問題,因原廠低音喇叭之正負線是駁咗落原廠Amp之output,有成幾十火出,你將呢個output駁落後加Amp之input,部機燒緊,最穩陣做法是拆咗原廠Amp,跟返原廠Amp之插線,邊條是電源,邊條是機頭(RAD) Audio out,邊條是喇叭線,再駁返落新Amp。但原廠AMP有180W,原廠Top-Hi Fi Amp有420W,都足夠
回復 支持 反對

登錄/註冊後可看大圖

係到玩(捉e因 ) 咁  ,仲味揾到
回復 支持 反對

會唔會綠色箭咀位下面.........如果真係唔見,試下由尾座位後之喇叭線跟吓去邊
回復 支持 反對

登錄/註冊後可看大圖

揾左咁耐 原來我版本無amp
回復 支持 反對

CIC連AMP是2008年後先在E9X車上,但你是2007年..........你睇你部機頭同唔同下列

cic 1.jpg

回復 支持 反對

登錄/註冊後可看大圖

我係呢個。。。。 我連 手飾箱下面睇過都無。。。
回復 支持 反對

這機頭應該有AMP,可能上手換咗位置,但應該在尾箱,跟尾喇叭線,咪知AMP放喺邊

A2.jpg A9.jpg

回復 支持 反對

Thx c 兄 我再揾揾啦
回復 支持 反對