寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club

標題: E93大燈問題~ [打印本頁]

作者: Louistwk    時間: 7-5-2017 01:57
標題: E93大燈問題~
小弟想請教咁多位師兄弟~因大燈入左水 之後就出code熄咗,想請問下 我這種情況通常壞燈膽 定壞牛?
作者: Louistwk    時間: 7-5-2017 01:58
我之後也睇過fuse 沒有燒
作者: Mark    時間: 7-5-2017 16:52
火牛机會大,唔怕煩可以拆另一邊燈膽裝落去試試先
作者: Meco    時間: 7-5-2017 17:06

Xenon燈用高電壓,如control unit入水就會燒掉,試一試將無事頭燈炟換上睇下著唔著,換時小心高壓電
作者: Louistwk    時間: 7-5-2017 19:39
好多謝mark同Meco兩位師兄 寶貴意見,我今晚照你們意思 試下調轉測試下,唔該
作者: Louistwk    時間: 17-5-2017 20:49
求助!! 各位師兄火牛同燈膽 我都換咗 但係依然唔著 請問仲有冇 其他辦法 真唔知壞左乜嘢 ~
作者: Louistwk    時間: 17-5-2017 20:53
圖中兩樣我也換過來試, 都係唔得~
作者: Mark    時間: 17-5-2017 22:18
試吓用「他表」度有冇電到先
作者: Louistwk    時間: 18-5-2017 05:08
我試下先
作者: Louistwk    時間: 22-5-2017 12:03
Mark師兄~ 我試了 冇電到, 我現在 應該點做 因為 fuse盒 我也看了,沒事
作者: Louistwk    時間: 22-5-2017 12:08
師兄會唔會 我未消code 所以 唔著
作者: Louistwk    時間: 22-5-2017 12:27
但係細燈 光圈有奢有電到, 只係大燈 同高燈 唔著冇電到, 因為 我將這眼燈 放去咗邊試 完全冇問題 所以應該係右邊大燈同高燈冇電到 問題

歡迎光臨 寶馬谷 - 香港寶馬車迷會 HK BMW Fans Club (https://forum.bmwfansclub.org/) Powered by Discuz! X3.2